Den 27. april 2020 kl. 16.00 afholder SiliconHagen et live event: VR Campus for danske virtuelle undervisere.
Undervisere, forældre og elever er pressede i denne tid med de udfordringer, vi skal prøve at overkomme, når dele af Danmark fortsætter med at være lukket ned. Virtuelle løsninger er skubbet frem til scenekanten, og det er her vi nu kan finde løsningerne og værktøjerne. Hvordan er vi sammen hver for sig? Dette er en stor udfordring i de fleste sammenhænge, men har især sat uddannelserne på prøve.
Den 27. april 2020 kl. 16.00, vil vi gerne fortælle om de elementer, VR kan bidrage med i jeres hverdag med studerende og kollegaer. Vi vil åbne op for diskussioner og ”fri leg”, så vi alle kan få mulighed for at dele nyfundne erfaringer med virtuel kommunikation og undervisning. I vil have mulighed for at deltage med 3D-briller, men også i 2D gennem en almindelig computer eller bærbar. (OBS! Kører ikke på Mac og dets styresystem)
Hvad skal det gøre godt for?
Forøg de studerendes engagement.
Optimer budgetter - heriblandt på udflugter til eks. museer.
Bidrag til læring af sprog, kultur og teknologiforståelse.
Udvid elever og læreres horisonter og netværk.
Nyskabende blanding af fysiske og virtuelle læringsrum
Et værktøj, man ikke skal frygte
Den virtuelle verden kan virke overvældende, når vi er vandt til at arbejde i et fysisk rum med en klar interaktion mellem mennesker og i vores eksempel - elev og lærer/underviser. Når vi afbenytter videomøder, bliver det hurtigt en monolog, hvor eleverne ikke på samme måde som i det fysiske rum, kan deltage i en dialog og diskussion. Læringsrummet bliver spredt ud til forskellige værelser og fysiske rum i stedet for en samlet enhed. Det vi kan etablere med brugen af VR, er en samling af disse opdelte rum og føre eleverne ind i et samlet virtuelt rum, hvor de har mulighed for en anden form for virtuel interaktion, som kan føre til en helt anden aktørinteraktion. Brug det klogt og benyt det som et værktøj til at støtte op omkring traditionel undervisning.
Læs mere om Virtuelle Undervisere her
Line Zahl Larsen has a Master of Arts in History and English from Aalborg University, Denmark. Her education specialised in the general academically-oriented upper secondary programmes and education. As a pastime activity she took on the role as chief editor and co-creator of the history programme’s journal. January 2020 Line joined the team at SiliconHagen as our Project Officer.
Comments